tisdag 26 augusti 2008

Tänk om...

Institutionsmöte igår, inför kommande terminsstarten.
Lärare över 55 år visade än en gång sin totala brist på kunskap om gällande lagar, förordningar, regler och bestämmelser kring utbildning och examination. Vad som driver mig till vanvett är inte så mycket denna okunskap, som det faktum att de i de allra flesta fall inte ens verkar inse att deras inkompetens både är extremt pinsam och potentiellt kriminell. Fortutbildning verkar vara ett begrepp som ironiskt nog inte förekommer inom högre akademisk utbildning.

Både lärare och administrativ personal inom de flesta åldersgrupper är däremot enormt kompetenta på att måla upp potentiella men extremt orealistiska skräck-scenario och tillbringa 80% av tiden att diskutera "tänk om..".

Tänk om
... ryska hackers tar över vår hemsida för att sprida Kenya-brev
... medlemmar i terrorist-stämplade organisationer sätter upp rekryteringskontor i våra studentföreningar
... en före detta student dyker upp två år efter det att en kurs tagit slut med ett nobel-prisvärdigt uppsats-manus och har fått elallergi under frånvaron och vill ah ersättning för sveda och värk
... en dyslexisk kristdemokratisk elitidrottande transvestit tycker att vår kursbeskrivning är kränkande

Tänk om jag slapp jobba med paranoida, inskränkta, inkompetenta, narcissistiska fånar...
Tänk om 40-talisterna kunde ta och pensionera sig
Tänk om administratörerna kunde sluta bete sig som om forskare och studenter var ett irritationsmoment
Tänk om universiteten fick satsa tid, pengar och energi på att forska och skapa kvalitativa kurser och utbildningar, istället för att följa mesta-genomströmningens logik.


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: