söndag 28 december 2008

Några har sniffat glögg och rökt julhyacint

Folk måste verkligen ha tråkigt i mellandagarna nu när den nyliberala religionen kört ekonomin i botten. En bimbo från Muf släpar fram den gamla "Karl-Bertil Jonsson-kontroversen" och andra bloggare hoppar på dravlet som vore det originellt eller kittlande. Jag tänker iallafall inte länka till upphovskällan, för jag har tagit en helig ed på att inte nämna henne vid namn tills den dagen hon skriver något tänkvärt (safest bet ever!). Jag önskar andra vettiga nät-surfare (IQ = 80 eller mer) gjorde samma val.

För det första: TITTA INTE!!!!
Det finns en uppsjö av kanaler på TV, det finns hyrfilmer, det finns trevlig middgaskonversation...välj något annat än att sätta på TV1 denna lilla halvtimme.

För det andra: Vi har precis innan bänkat oss i hela Sverige för att titta på samma gamla skåpmat från Disnye som dessutom kan smyga in reklam för sina senaste alster på vår egen bekostnad!!!
Om inte det är att balansera vågen till fördel för marknadskrafterna så vet inte jag.

För det tredje: Ska vi inte ta och bannlysa alla Robin Hood-serier över lag (inklusive den på Kalle Anka-timmen)? Kanske tillsätta en politisk kontrollgrupp som noga överser att ingen vänstervriden ideologi når ut i stugorna. Lilla Melodifestivalen där små barn kläs ut i glitter och tävlar om att vinna med bäst sång och få ett skivkontrakt är däremot god, hederlig underhållning i rätt politisk färg!

Danielssons underbart poetiska och medvetet töntiga historia handlar om en kille som tar lite servettringar i päronträ, Bodens Fästning i tändstickor, en handmålad slips etc och ger till en samling fattiga och utslagna. När hans far sedan tar med honom till de han stulit ifrån för att erkänna så möts han av förståelse och välvilja av godmodiga kapitalister som ser välgörenhet som en god idé. Jag förstår att östermalms-muffarna inte förstår det konceptet, men övriga marknadsliberala borde kanske inte bli så upprörda över det budskapet. Tvärtom framstår kapitalisterna i extremt god dager i slutet.

För det fjärde: DET ÄR EN TECKNAD FILM!
Att komma med förnumstiga bedömningar om vad som skulle "ha hänt i verkligheten" är lika puckat som när en annan idiot på högerkanten ondgjorde sig över Pippi Långstrump för ett antalår sedan, eller när religiösa fanatiker beskyller Harry Potter böckerna för satanism.

Ta nu en promenad och lufta hjärnan gott folk.

Läs även andra bloggares åsikter om

3 kommentarer:

jerbaz sa...

Fan vad bra du skriver om Karl-Bertil. De som inte begriper behöver ju inte titta.

jdi-y sa...

Apropå välgörenhet etc: http://jdi-y.blogspot.com/2008/12/vlgrenhet.html

Tess sa...

kika in tävlingen i min blogg presentkort på barnkläder från www.fifilur.se