söndag 24 juni 2007

Midsommarsöndags-fusk

I ett försök att bryta den sociala isoleringen vi försatt oss i efter att ha blivit småbarnsföräldrar så bjöd jag in lite andra småbarnsföräldrar - och tillika kollegor - till fika idag. F tog barnen till Nikis så de får springa av sig lite energi, umgås med pappa lite och ge mig möjlighet att leka städstafett. Städstafett innebär en sort snabb-fusk-städning-för-vi-får-besök-men-det-är-inte-mamma/svärmor. Man hittar en pryl och tar det till rätt plats, där man hittar nästa, tar det till rätt rum där nästa uppdrag finns osv, osv. Blir relativt effektiv jympa. Bättre än sena kvällars slötittande på TV iallafall. Fuskdammsög vardagsrum, barnrum och kök igår, fast köksgolvet är redan knaprigt av flingor och brödsmulor, och klibbigt av spilld saft och mjölk igen.

Jag och ungarna snodde ihop en fuskis-morotskakamix igår, fast jag måste antingen köpa mer mix eller mindre kakformar, för den blev lite platt. Tur att det låg kvar rabarber i kylen från förra helgens inköp, så det kunde bli en back-up smulpaj. Osså glass i frysen, så jag kan nog hålla skenet uppe av god husmor när två vuxna, två barn och bebis väller in vid två-tiden. F måste sticka iväg institutionen efter det att han släpper av ungarna hemma, för att avsluta en artikel som han redan fått 2 månaders utökad deadline på. Med jobb borta i veckorna, 10 timmar om dagen så att han kan komma hem på torsdagskvällen och ha fredagen fri, så blir det inte mycket tid över för extraarbete. Artikeln måste bli färdig innan slutarbetet på avhandlingen kan dammas av igen. Själv trodde jag att jag var på väg att bli magsjuk förra veckan, tills jag insåg att det bara dök upp när jag var på institutionen - timmar, dagar, veckor tickar iväg och mitt avhandlingsmanus har fortfarande inget mer på pränt än rubriker Fast allt egentligen är klart att skrivas ned. Om man bara bortser från två hyllor med material som borde läsas och processas och 8 hyllor med material som borde läsas om för inte fan kommer jag ihåg vad jag läste för fyra år sen när det hela startade...

Ännu inga tavlor på väggarna, trots att vi flyttade in för 4 månader sen, tak-lamporna är fasttejpade på trekvart, hyllorna står fel, barnens kläder är i våra garderober och vice versa, ingen back-up på digitalfotona gjorda och 5 års videofilm av deras uppväxt helt oredigerat

Ambitionen att bli en framstående forskare och en fantastisk mor leder nog mest till att man blir medioker på båda områdena.

Om vi vinner en miljon nu packar köper jag ett hus 50 mil härifrån - och skickar iväg man och barn dit på ett halvår. Så jag äntligen kan komma ifatt tiden.

Inga kommentarer: