torsdag 4 oktober 2007

Ny sajt om barn och föräldrar

Som företagen redan insett, 70- och 80-talisterna har börjat skaffat sig barn och med deras besatthet av att informera sig, vara pedagogiska och känna av trenderna så finns det många knappar att trycka på för att stimulera köplusten. Om det så är barnvagnar med handmålad insida, datorer för 3-åringar och ekovänliga kläder för den klimatmedvetne. I dagarna lanseras en ny stor sajt av Bonniers föräldratidskrifter, DN och Expressen: Allt om Barn.
Det är ett sammanplock av vad dessa olika tidskrifter brukar skriva om, från skvaller om kändisföräldrar, tips om att resa med barn, information om sjukdomar och sömn- och pott-träning, samt lite smått och gott som att man ska undvika botox-injektioner när man är gravid...

Det som är lite nytt är att sajten är helt uppbyggd med dagens interaktiva nätanvändare som mål, med twingly-länkar och tyck-till möjligheter på det mesta.
Sen är det fortfarande så att ungefär 80% verkar vara inriktiat på mammor, om man undantar kändispappor och enstaka inlägg från skribenter som även är fäder. Jag hoppas att de som är ansvariga för sidan tar tillfället i akt och ser till att den blir attraktiv och givande även för papporna ute i landet som inte gärna knallar hem med en av de vanliga livsstilsmagasinen om barn under armen.
Och helst något som är lite mer matnyttigt än bara kändispappors modetips. Bara en sån sak som att ha med lite mer pappor och killar på bilderna gör en enorm skillnad.

Följer med intresse utvecklingen och hoppas på lite längre och mer utförliga inlägg om resa med barn, billiga och bra lektips för helgerna, hantera mobbning och bråk bland kompisarna, syskonrivalitet etc.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ganska patetiskt. Samtidigt som de kräver att samhället ska försörja dem och samtidigt ta hand om deras barn så försöker de inbilla oss skattebetalare att de bryr sig. Fy fan vad smaklöst.

Zarah sa...

Hej hej!

Jag vill tipsa om www.lektipset.se, wwww.sagotipset.se, www.familjetipset.se som har mängder med tips inom lekar, sagor och hur man får mer tillsammanstid.

De ingår i Pigga Barn och Kostkoll-portalen!

Varma hälsningar
Zarah Öberg
Chefredaktör

Maria Vosa sa...

Zarah, tack för tipsen på hemsidorna.

Anonym: Vilka "dom", vad talar du om? Låter som en "rant", om jag inte får lite mer utvecklat inlägg lyfter jag bort det vid dagens slut.