onsdag 17 oktober 2007

Febril aktivitet och bra ny musiksajt

Efter att ha kämpat mot det oundvikliga på tisdagsmorgonen gav jag upp och insåg att skrutten Sten inte simulerade utan verkligen hade feber. Iväg med Ida till dagis och lägga arbetsplanerna på is. Som tur är vad det iallafall inte onsdagen med viktiga mötena som drabbades. Han drack duktigt sin alvedon och tillbringade förmiddagen med att titta på filmer. Piggnade till vid 11-tiden och la pussel och spelade spel, åt lite, drack mer och hjälpte till att flytta en del saker ned i källaren. Sen kollapsade han framför TV:n igen och somnade in efter 20 minuter. Hann få lite mejl och annat fixat innan han vaknade upp och kissade ner sängen, vilket nästan aldrig händer nuförtiden efter middagsvilan. När vi hämtade syster på dagis ville han sitta kvar i bilen, vilket han fick. Men på kvällen släppte det, full fart och bus. Idag var han hemma med pappa eftersom dagis kräver en feberfri dag.

Så nu sitter jag och avslutar lite jobb på institutionen där jag jobbat hela dagen och kvällen. Hade gärna stannat längre om det in var för att:
1. Jag måste upp imorrn bitti och ta hallonbollarna till dagis
2. Jag glömde inhandla middag och har levt på kakor, popcorn och äpplen sedan kl 15 - jag dör av hunger!

Dagens tips!!!
Sajten Last.fm är ett fynd! Här skriver man in ett band/en artist man gillar och omedelbart börjar den lilla spelaren spela upp en låt från dem. Men efter den första sången går sajten över att spela andra band/artister som man utifrån sitt val kan tänkas uppskatta. En liten överrasknings-shuffle.
Om man registrerar sig kan man skräddarsy sin spellista och utveckla den. Nixa dåliga förslag, bejaka bra sådana, tagga och rekommendera låtar. Dessutom noterar programmet vilken annan musik du spelar på din dator och letar utifrån det upp andra artister och låtar som faller inom samma kategori. Den lär sig hela tiden. Ett mysigt sätt att få en trevlig spellista legalt utan att betala ett öre och dessutom få chansen att upptäcka nytt.
Man kan även hitta likasinnade utifrån sin musiksmak.

Rekommenderas!


Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: