tisdag 13 november 2007

Varför jag aldrig blir miljonär

Varför blir vissa människor miljonärer och andra tillbringar livet med att sälja gamla barnkläder på Tradera för att få pengar till lite nyare begagnade kläder till barnen?
Drivkraft tror jag är en starkt bidragande faktor. Förmågan att bara dra igång med något och satsa på det. Vare sig det är Youtube eller Skype eller tetrapack.

Dåochdå drabbas de flesta av oss av "briljanta" idéer som definitivt skulle kunna skjutsa in oss i 6-siffriga månadslöner. En del överlever inte morgonens ljus dagen efter krogbesöket som var upphovet till genidraget (= designade flytbojar formade som djur och kändisar). Medans andra faktiskt har en liten, liten chans att klara sig som god idé. Som den jag fick nyss:
Nörd-konsultfirma.
Nuförtiden finns det ju tjänster för allt, personliga pensionsfondsplacerare, hunddagis-skötare, personal shopper, bröllopsplanerare osv. Men ingen för den absolut mest frustrerade marknaden av alla: teknikmarknaden.
Dags att köpa ny kompakt digitalkamera? Välkommen till djungeln! Pixlar, slutartider, inzoominingar, autofokus, etc, etc.
Ny TV? HD eller LCD eller Plasma eller...
Digitalbox? Bredband? Skrivare? Scanner? CD-spelare? Mp3? Videokamera? MOBIL!!???

Det krävs en civilingenjörsexamen för att hålla koll på alla tekniska detaljer, alternativ, smarta och osmarta lösningar. Vad som är nödvändigt och vad som är dyrbart tjafs!
Men nu är det slut på magsyra och ångestframkallande stressmoment. För en billig peng i månaden har Du konstant tillgång till våra kvalificerade teknik-nördar. Utifrån den profil vi skapar av Dig, Dina intressen, ekonomi, prioriteringar och gillanden rensar vi upp i djungeln och ger dig informerade förslag på vilket märke, vilken teknisk lösning och vilken pryl som passar dig. Behöver du verkligen Gps i mobilen, föredrar du separat musikspelare, är inspelningsbar HD-DVD ett måste för en person med dina vanor..?
Vi sköter inköp och kontakt med säljare, ser till att du får installationen skött. Och när, som oundvikligen händer, saker och ting slutar att fungera, så tar vi kontakt med supporten i två timmars telefonkö, och med vår oersättliga kunskap om teknik och jurudik så kan de bara glömma att försöka slå blå dunster i våra ögon!

Vi är tillgängliga 24 timmar om dygnet - funderar du på en ny mobil, skicka ett mejl och inom 1 timma har du en kort och koncis lista över de alternativ vi anser passar dina behov bäst, med beskrivningar över för- och nackdelar. Vill du veta mer så är det bara att ringa upp och prata igenom alternativen med våra trevliga och entusiastiska nördar!

Tänk om man hade lite mer drivkraft - jag skulle bli miljonär inom ett år - sedan sälja allt till Google och bli miljardär!
Det får bli plan B istället - stämma den företagsamma individ som verkligen drar igång med detta för idé-stöld...


Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Karin sa...

Det här är ju en lysande idé! Jag blir gärna första kund. Då kan jag sluta snylta på det faktum att min syster gifte sig med en sån där tekniknörd...