tisdag 28 augusti 2007

The End is Nära - Jeremiad av en 70-talist

Hösten är här, inte med klara svala septemberdagar, utan gråtunga, blåsiga, duggiga oktoberdagar. Kanske blir humöret lite därefter.
Hörde på ekot imorse att nya studier i USA visa att allt fler blir kraftigt överviktiga och feta av dålig kost, vilket innebär att kommande generationer kommer bli de första i historisk tid som har kortare medellivslängd än föräldragenerationen. Addera till det att vi också är fattigare och mer skuldtyngda än äldre generationen, ungdomsarbetslösheten ökar, globala uppvärmningen nu lett till att Sälenfjällen i praktiken inte längre är fjäll utan skogsbevuxna kullar och vi snart kommer dränkas av smältande ismassor från Nordpolen....

På hemmafronten kan konstateras att kurserna bara är halvfyllda av studenter, ekonomin närmar sig härdsmälta och de utbrända 40-talister som är ytterst ansvariga för att vända trenden inte kan fatta de enklaste beslut och absolut inte delegera uppgifter till "yngre" (dvs 30-40-åringar med barn och yrkesvana) förmågor som åtminstone har en gnutta energi och professionalism att dra utav. Ett litet tag till - men innan de släpas skrikande och gråtande in i pensioneringen vid 65, nej 67, nej 70, nej 90 års ålder (som om generationsbyte aldrig förut inträffat på svenska arbetsplatser), så kommer de ha knäckt alla kommande generationer fram till de som föds nu på 00-talet.

Ta mitt råd - investera allt i anti-depressiva medel. Nåt säger mig att vi kommer knapra tabletter med en sällan skådad frenesi i framtiden.

Skulle ta mitt eget råd, but I owe my soul to the CSN

Lär i alla fall finnas framtida jobb-tillfällen inom långvården...


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: