fredag 17 augusti 2007

Matematik och magiskt tänkande

Ibland kan högerväljare ge mig hjärnblödning...
i en snyftig artikel i SvD idag skriver den medelålders civilingenjören Jörgen Norberg att han gjort slut med alliansen och troligen kommer rösta på andra blocket i nästa val. Okej så långt.
Vad som fick mig att frusta ut kaffet genom näsan var följande mening:

"Alliansen gick till val på skattesänkningar (...) I stället har varje sänkning ni lyckats åstadkomma motsvarats av en höjning av något annat, eller en nerdragning av vår välfärd."

Neeeej, meeeeenar du det!!??!! Att skattesänkningar måste följas av högre avgifter och nedskärningar!
Jag som trodde vägar, skolor, sjukvård och kollektivtrafik finansierades av små magiska tomtar i blåbärsskogen. Alltid lär man sig nåt.

Uppenbarligen visar detta att man kan utbilda sig till civilingenjör utan att förstå grundläggande matematik...

P.S: Det där försvunna budgetöverskottet? För det första är sånt alltid relaterat till börskonjukturen som är totalberoende av pengakåta brats som sett "Wall Street" 4 gånger för mycket. För det andra försvinner överskottet i en makalös fart om man gör som borgarna och säljer alla statliga bolag som går med vinst, och som kan hjälpa till att hålla bostads-, lån- och energimarknadspriserna nere. Så alla övriga inkomster till staten förutom skatterna är därmed borta, och ligger numera i händerna på de bolagsknösar som sedan Handelshögskolans nollning är bästisar med ministrarna i vår folkvalda regering.
Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anette Jahnke sa...

Underbart roligt!
...små magiska tomtar...ska jag lägga på minnet :)