lördag 11 augusti 2007

Sommarnattens ljud

Igår sov barnen hos mormor och morfar, så vi gick på bio på kvällen och tog sovmorgon (ljuuuva sovmorgon) imorse.
Sen stack jag till institutionen för att jobba och sambon satt hemma vid datorn och jobbade på sitt projekt.
Varmt och svettigt på jobbet, Eva som doktorerat i våras och nu är hemma med bebis var och tömde sin arbetsplats. Så länge hon är mammaledig har hon iallafall sysselsättning - sen väntar den stora Osäkerheten. Sanna satt också och jobbade på sitt manus och bytte cynismer med mig om våra liv.

Vill inget hellre än att spika igen dörren till mitt arbetsrum från insidan och leva på mat upphissad i korg genom fönstret de närmaste 6 månaderna. Så kanske jag får nåt gjort. Fast då blir man väl stämplad som Dålig Mamma resten av sitt liv. Möjligen inte helt realistiskt heller.

Ungarna kom hem på eftermiddagen, glada, utmattade och uppe i varv efter att ha sovit borta i ett par dagar. Hela gänget iväg till lågpriskedjan för inhandling och de
sprang runt runt i affären och jagade varandra för full hals. Ida har blivit så högljudd på sista tiden,
har inget emot att hon är livlig men röstläget är ibland bedövande. Lite maniskt över det hela.
Det har varit så mycket nytt för henne, och hon saknar kompisar och fröknar från gamla dagiset, samtidigt som det ligger i hennes natur att ta itu med allt som det kommer, med gott mod och övertygelse om att alla barn är potentiella kompisar. Kan bli lite mycket även för henne.
På kvällen spelade hon iallafall upp en dockteater för lillebror och pappa, liggandes under fåtöljen med badrock som ridå.

Efter läggning satt jag i den ljumma, fuktiga sommarkvällen på altanen och läste ut en artikel till i skenet från värmeljusen, med festmusik dunkandes bortom husen. Inte helt fel.

Inga kommentarer: